Skærising
Skærising ligner en søtunge så meget, at den ind i mellem er blevet solgt som den noget dyrere søtunge. Den slags vil du ikke opleve hos os i Fiskehuset. Skærisingen har i øvrigt en giftig pig ved siden af gattet, men køber du fileter, er den ikke med.
Udseende:
Skærisingen er ru på overfladen ligesom skrubben, men kan især kendes på den karakteristiske langstrakte krop, den lige sidelinie og dens ensartede farve. Den optræder ofte som bifangst i rejetrawl. Den er en meget god spisefisk, men forhandles sjældent i fiskebutikkerne, men vi har den næsten altid i både butik og netbutik. Den Sydeuropa betragtes dansk skærising som en af de bedste spisefisk. I Japan spises dansk skærising tørret.
Mindste fangstmål er 28 cm. Den normale maksimale størrelse og vægt er 60 cm og 2,5 kg.
Smag og tekstur:
Den minder også i smag og struktur om den langt dyrere søtunge, så vi har med en rigtig god, dansk spisefisk at gøre, her.
Føde:
Skærisingen lever mest af bunddyr som f.eks. tanglopper, muslinger og slangestjerner.
Sæson og perioder:
Skærising må fanges hele året.
Gydningen finder sted fra marts til september.
Fangstmetoder:
Næringsindhold pr. 100 g:
Tilberedning:
- Koges / Dampes
- Ovnbages / Steges / Grilles
- Tørres / Saltes